Afacere cu porci vietnamezi

Cresterea porcilor vietnamezi in comparatie cu porcii de talie mare

S3500021

Avantajele unei afaceri cu porci vietnamezi in comparatie cu porcii de talie mare sunt multiple.Cel mai important avantaj este pretul carnii, care ajunge in prezent pana la 20lei/kg in comparatie cu carnea porcului autohton, care este aproximativ 8-9 lei/kg. Pretul porcilor pentru sacrificat este destul de mare in prezent, datorita secetei de anul trecut. Lipsa cerealelor duce la creste pretul carnii si la scaderea pretului la purcei, deaorece sunt putini fermieri care cresc porci pentru sacrificat cand pretul cerealelor este mare.

Avantajul consumului redus de furaje este deasemenea unul foarte important.Un porc vietnamez matur consuma aproximativ un kilogram de furaj/zi. Pentru a creste un porc vietnamez de la 8 saptamani pana la maturitate, acesta are nevoie de aproximativ 250-300 kg de furaj . Costul total de intretinerie este de aproximativ 400 lei/bucata pe intregul ciclu de crestere. Ajuns la maturitate porcul vietnamez originar, crescut in mod natural, cantareste 60 kg. Pretul unui porc vietnamez de 50-60kg este aproximativ 1000-1200 lei.

Porcul autohton consuma de 2-3 ori mai mult (2-4kg) furaj/zi. Ajungand la maturitate, acesta cantareste aproximativ 120-150kg valorand aproximativ 1000-1200 lei, costul de intretinere/ciclu fiind intre 600-800 lei/bucata . Asta inseamna ca profitul obtinut in urma cresterii porcului vietnamez este dublu fata de profitul obtinut in urma cresterii porcului de talie mare.

poc vitnamez gras

Anunțuri

About porcivietnamezi

Informatii despre cresterea si comercializarea porcilor vietnamezi Vezi toate articolele lui porcivietnamezi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: