Carne de porc fara colesterol !

Carne de porc fara colesterol

Colesterolul poate pune viata in pericol!

Colesterolul (C27H46O) este un alcool organic, sterol, identificat în membrana celulară si în tesuturile organismului si transportat în sânge. Termenul provine din grecescul chole (bilă) si stereos (solis) plus sufixul „ol”, fiind identificat în calculii colesterolici în anul 1784. De regulă, el nu se absoarbe prin alimentatie, ci se sintetizează în oragnismul animal. Se concentrează la nivelul ficatului, măduvei spinării, a creierului dar si la nivelul plăcii de aterom, conducând la ateroscleroză. Colesterolul are un rol important în organism, numeroase procese biochimice avându-l drept precursor. Hiperproducerea de colesterol (cel din lipoproteine de mică densitate) este asociată cu afectiuni vasculare: accidente vasculare cerebrale, cardiace, oculare s.a., periclitante pentru viată.
Citeste mai mult despre colesterol

About porcivietnamezi

Informatii despre cresterea si comercializarea porcilor vietnamezi Vezi toate posturile scrise de porcivietnamezi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

%d blogeri au apreciat asta: