Carne de porc fara colesterol !

Carne de porc fara colesterol

Colesterolul poate pune viata in pericol!

Colesterolul (C27H46O) este un alcool organic, sterol, identificat în membrana celulară si în tesuturile organismului si transportat în sânge. Termenul provine din grecescul chole (bilă) si stereos (solis) plus sufixul „ol”, fiind identificat în calculii colesterolici în anul 1784. De regulă, el nu se absoarbe prin alimentatie, ci se sintetizează în oragnismul animal. Se concentrează la nivelul ficatului, măduvei spinării, a creierului dar si la nivelul plăcii de aterom, conducând la ateroscleroză. Colesterolul are un rol important în organism, numeroase procese biochimice avându-l drept precursor. Hiperproducerea de colesterol (cel din lipoproteine de mică densitate) este asociată cu afectiuni vasculare: accidente vasculare cerebrale, cardiace, oculare s.a., periclitante pentru viată.
Citeste mai mult despre colesterol

About these ads

About porcivietnamezi

Informatii despre cresterea si comercializarea porcilor vietnamezi Vezi toate posturile scrise de porcivietnamezi

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: